Home (www2) > GHC Features > GHC completes big Floyd campus renovation to Student Center
Printer Friendly Version

GHC completes big Floyd campus renovation to Student Center


Georgia Highlands College students are now enjoying a newly renovated Student Center on the Floyd Campus. The project consisted of updating and modernizing the existing Student Center and dining area.

GHC Campus Planner Eric Ricker explained that the renovations consisted of: removing dividing walls and structures, removing the ceilings, and generally opening the spaces up, providing new flooring, new paint and electrical support to more tables in the dining area for the students’ electrical devices. 

This introduced, he added, a more casual seating area and a café-style space connecting the dining area, Solarium—a special events area—and a newly added conference room that was stationed under an existing roof to the west of the main dining area.

Brand new aluminum and glass storefront entries have also been installed at the food service area, the bookstore, the Student Life office, the game room, the Solarium and the new conference room.

“The game room and the Solarium have also been renovated as a separate project providing new flooring, paint, ceilings and lights to help open up and brighten the spaces a little,” Ricker said.

Student Life Coordinator John Spranza was happy to see the updates completed, noting that the project allows GHC to make better use of its space and to provide its students with amenities they deserve, such as a place students can lounge, meet, study and enjoy while on campus before, after or in-between classes.

“The Student Center is the central point of campus where almost all students, faculty and staff will visit during their day,” he said. “It was important to make it a place that fosters community and creates an enjoyable environment for all."

Todd Jones, vice president for student affairs, said that it’s Georgia Highlands College’s responsibility to update and improve its facilities in order to stay relevant and maintain value.

“The renovation of the student center at the Floyd campus adds value to the facility and provides students with a modernized facility without the expense of building a whole new facility. This renovation benefits both the college and students long term,” he said.



Page last updated: March 12, 2015